Patience Spelen op Ipad

Patience spelen op Ipad is dé perfecte oplossing voor wie geen heel klein of geen heel groot scherm wil. Eender welk spel spelen op een klein scherm is vaak meer een moetje. Patience spelen op GSM wordt meer gedaan onderweg tijdens het wachten. Liefhebbers die er echt voor gaan zitten, spelen liever op een groter scherm zonder al teveel technische eisen. Patience spelen op Ipad is dé perfecte oplossing hiervoor. Lees hier de uitleg hoe Patience te installeren op de Ipad en hoe Patience Spelen op Ipad.

patience spelen op je mobile

Ipad installeren via Icloud

Spelers die overstappen van een oude Ipad naar een nieuwe Ipad kunnen gebruik maken van de Icloud. Alle spelletjes die op de oude Ipad staan, worden dan automatisch overgezet naar de nieuwe Ipad. Bij de instellingen kan met een paar klikjes alle inhoud van de oude Ipad opgeslagen worden. Vervolgens kan met nog enkele tikjes alles van de oude Ipad overgezet worden naar de nieuwe Ipad via deze Icloud. Lees hier de gedetailleerde instructies om de Ipad te installeren via Icloud.

Patience App

De idee van een Ipad is het gebruik ervan met Apps. Maar dat is niet de enige manier om Patience te spelen op de Ipad

Optie 1:

 • Ga naar de Appstore
 • Kies het spel van uw keuze
 • Download het spel (via de Apple-Id account)
 • Klik op de App om het spel te spelen

Optie 2:

 • Klik op de Safari of Google App op de Ipad
 • Tik de gewenste website in bijvoorbeeld www.patience.be
 • Maak eventueel een snelkoppeling van deze website naar uw Ipad
 • Klik op het door u gewenste spel

Snelkoppeling website maken op Ipad

De meeste patience websites hebben wel een goede mobiele versie maar geen eigen app. Je kan deze webpagina dan toevoegen aan het beginscherm van je Ipad. Die snelkoppeling komt ook op de Ipad te staan waarmee je dan toch direct toegang hebt tot je gewenste Ipad Patience Spel.

Website op het beginscherm plaatsen

 1. Open de Google app of Safari waarmee u op internet gaat met uw Ipad.
 2. Open de site die op het Beginscherm moet komen.
 3. Onderaan de gewenste site staat een Deelknop. Vaak is dat een vierkantje met een pijltje naar boven. Klik op deze knop
 4. Kies de optie Zet op beginscherm.
 5. Je ziet de naam en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen. Je kan bijvoorbeeld voor elke Patience een aparte maken. Eén met de naam Freecell, Eén met de naam Klondike, enzovoorts.
 6. Tik op voeg toe.
 7. De website staat tussen de apps op het Beginscherm als snelkoppeling.

Om ze te verwijderen tikt u op betreffende snelkoppeling en druk deze even in. Tik daarna op Verwijder Bladwijzer en als laatst op Verwijder.

Patiencespellen installeren op Ipad

Ipad Patiencespellen ondersteunen kaartbewegingen via slepen van kaarten en via tik-om-te-bewegen. Daarnaast hebben de Ipad Patience varianten ook de keuze uit normale kaartgrootte en extra grote kaarten of extra grote kaartsymbolen. Hoe wordt Patience geïnstalleerd op de Ipad:

 • Start het spel door te tikken op de App
 • Het speelveld wordt automatisch klaargezet
 • De speler kan bij de instellingen va het spel keuzes maken:
  • Verschillende soorten kaartendeks verschillende rug
  • Muziek aan of uit zetten
  • Kaartgrootte aanpassen
  • Achtergrond speelveld kiezen
  • De spelregels bekijken
  • Een reset knop om een nieuw spel te laden

Bij sommige Ipad Patiencespellen en PC Patiencespellen zijn er meer keuze opties:

 • een breedteregelaar om het speelscherm smaller of breder te maken
 • een licht uit knop om het licht de achtergrond uit doen, zodat alleen het spel zichtbaar blijft en de rest zwart is.

Alleen Patience Spelen op Ipad

Ipad Patience wordt het meest gespeeld door de liefhebbers die toch een groter scherm verkiezen maar geen gedoe willen zoals downloaden en updaten. Vooral voor de oudere generatie 80 plussers is het Ipad Patience dé ideale oplossing.

Ipad Pro 11 inch en Ipad Pro 12.9 inch zijn bij uitstek de meeste geschikte Ipads voor Patience spelen met extra grote kaarten. Ook voor de omgeving van oudere mensen is Ipad Patience makkelijk: eenmaal de Patience erop staat is het on y va met de Patience Ipad.

Altijd Patience spelen op iPad zonder aanmelden

Voor bepaalde Patience spellen is aanmelden met een account wenselijk. Men kan dan scores bijhouden en vooruitgang bijhouden. Nochtans zijn er veel spelers die daar niet op zitten te wachten. Ook voor hun kan Ipad Patience de ideale oplossing zijn. Patience downloaden moet via de Appstore waar reeds de Apple ID aan gekoppeld is.

Niet alleen zeer betrouwbaar maar zeker zo handig. Alles wordt dus automatisch geregeld met tegenwoordig zelfs de keuze om aan te melden via Face ID. Patience Ipad App VerwijderenIn tegenstelling tot PC Patience is Ipad Patience heel makkelijk te verwijderen:

 1. Ga naar de gewenste App.
 2. Houd de app ingedrukt.
 3. Tik op ‘Verwijder app’ .
 4. Tik vervolgens op ‘Verwijder’ om te bevestigen.

Voor de meeste andere tablets en app PC’s

 1. Klik op de Startknop.
 2. Klik op Instellingen
 3. Klik op Apps
 4. Klik op Apps en onderdelen.
 5. Een overzicht van de apps komt tevoorschijn.
 6. Klik op de app die u wilt verwijderen.
 7. Klik op Verwijderen 
 8. Bevestig Verwijderen.

Ipad Patience Facebook

Aanmelden via Facebook of andere social media is niet verplicht om Patience te spelen. Desalniettemin is het mogelijk om dat wel te doen. Sommige Patience aanbieders bieden de keuze om eigen scores te kunnen volgen door aan te melden bij Facebook. Zeker handig voor de spelers die hun eigen statistieken hoog in het vaandel houden. Afmelden via Facebook gaat op dezelfde manier als afmelden voor andere dingen bij Facebook. Ga naar de gewenste Facebook instellingen en meldt u af voor de gewenste Ipad App.