Pyramid Solitaire – Speel hier gratis het lastige Pyramid Solitaire 

Waar het spel Pyramid Solitaire haar naam aan denkt kan niemand ontgaan. Pyramid is de Engelse vertaling voor het beroemde Egyptische bouwwerk de pyramide. De driehoek vorm verwijst naar de stapel kaarten die van de tafel moet worden gespeeld om Pyramid Solitaire te winnen.
Het bereiken van dit doel, het uitspelen van Pyramyd Solitaire,  lukt alleen met wat rekenwerk. Door combinaties van twee kaarten te maken zodat ze samen opgesteld 13 punten vertegenwoordigen. Dankzij Patience Gratis Spelen kan je de regels leren en gelijk onbeperkt oefenen.Puntentellen om tot 13 punten te komen met Pyramid Solitaire

Om bij Pyramid Solitaire de tafel leeg te spelen in 13 het ‘magische getal’. Combinaties die samen opgeteld exact 13 zijn verdwijnen van het speelveld. Zo speel je systimatisch het speelveld leeg. 

De meest eenvoudige 13 is de koning. Die kaart is op zichtzelf 13 punten waard en speel je deze weg door de kaart aan te klikken. Alle andere combinaties om te maken zijn:

Vrouw en aas (V – A)

Boer en twee (B – 2)

Tien en drie (10 – 3)
Negen en vier (9 – 4)

Acht en vijf (8 – 5)
Zeven en zes (7 – 6)

Het is niet mogelijk om combinaties te maken van meer dan Geen combinaties maken meer mogelijk, pak een kaart

Wanneer er geen enkele combinatie meer te maken is kan je een nieuwe kaart draaien van de stapel. Combinaties kunnen bestaan uit het een kaart uit het speelveld en een kaart van de stapel.  

De kaarten op de stapel mag je net zolang draaien tot je 3x volledig door de stapel heen bent. Doe dit behouden en kijk goed of er absoluut geen combinaties meer kunt maken. Wanneer je eenmaal 3x door de stapel bent gegaan en er zijn geen mogelijkheden meer is het kaartspel voorbij. 

Mocht er een combinatie van 13 mogelijk zijn met de kaarten die op de stapel en ´waste pile´ liggen kan je ook die kaarten wegspelen. Scoren, verliezen en winnen

Tijdens het maken van combinaties worden er punten toegekend voor iedere weggespeelde set. Tevens loopt er tijdens het spel een klok mee. Hoe sneller het spel wordt uitgespeeld des te hoger de bonus time score. Wanneer het spel is gewonnen worden de kaartpunten en de bonus tijd score bij elkaar opgeteld voor de totaal score. 

Ben je op een punt aangekomen dat er geen enkele combinatie of zet meer mogelijk is, dan stopt het spel. Opties tijdens het spelen van Pyramid Solitaire

Bovenin het speelveld staan vijf verschillende buttons. Van links naar rechts zijn er de volgende opties:

Speaker

Met het selecteren van het speaker icoon controleer je het geluid. Staat het geluid uit dan zie je dat door een dikke rode streep.

Full Screen

Wil jij Pyramid Solitaire op een volledig scherm spelen kan dat met de tweede knop van links. 

Vraagteken

Met het vraagteken icoon kan je de spelinstructies opvragen. Er zijn 3 verschillende pagina’s waar de instructies zijn terug te lezen.

Restart
Met de restart button kan je ervoor kiezen om vroegtijdig het spel te beeindigen en direct opnieuw starten. Na het klikken van de button zal je wel deze selectie eerst moeten bevestigen voordat de kaarten opnieuw worden gedeeld. 

Exit

De knop het meest rechts heeft een groot kruis. Selecteer je dit kruis dan krijg je de vraag of je zeker wilt stoppen. Het spel sluit af na bevestiging.