Wat is Pyramid Solitaire Beach Resort

Dit Patience spel is ook weer een spelvariant van het bekende Pyramid Solitaire met levels en missies. Het betekent simpelweg dat het einde van een potje Pyramid Solitaire Beach Patience niet het einde is van het spel. Elk uitgespeeld potje brengt de speler naar een nieuw level.

Doel Pyramid Solitaire Beach Resort

Bij deze Patience variant gaat het om de optelsom van 13. Doel van het spel is de tableau leeg te spelen met telkens maximaal twee kaarten per keer. Opgeteld moeten deze kaarten de waarde 13 vertegenwoordigen.

Speelveld

Het eerste basis speelveld is bij Pyramid Solitaire Beach nagenoeg hetzelfde als bij de andere soortgelijke spellen: Ze beginnen allemaal met een Pyramide. Het verschil zit hem in de in grootte van de Pyramide.

 • Neem een pak speelkaarten met 3 jokers.
 • Maak een Pyramide van 6 rijen.
 • Begin bovenaan met 1 kaart te leggen, met speelzijde zichtbaar. Deze kaart vormt in zijn eentje de eerste rij en is de top van de Pyramide. Leg vervolgens twee kaarten overlappend op de deze kaart om de tweede rij te maken. Ga zo verder met drie kaarten voor de derde rij enzovoorts. Het speelveld is klaar als de 6de rij klaar is. In totaal vormen 21 kaarten de Pyramide.

Nadat alle Pyramide kaarten zijn gelegd, vormt de rest van de kaarten de voorraadstapel en de aflegstapels. Die mogen onder de Pyramide gelegd, ongeveer in het midden. Het spel begint met 1 voorraadstapel, 3 aflegstapels, 3 jokers en 3 Undo’s. (Mochten er geen setjes gemaakt kunnen worden met de Pyramidekaarten, dan mag gedraaid worden van de voorraadstapel. Per turn worden er 3 kaarten gedraaid die half overlappend liggen op de kaarten die er nog liggen.) Als alles is klaargezet zoals beschreven is de tableau klaar en kan de speler aan de gang.


Pyramid Solitaire Beach Resort Spel

Spelregels Pyramid Beach Solitaire

 • Alleen de Pyramidekaarten die los liggen – en dus niet bedekt door een andere – mogen geselecteerd worden.
 • Er hoeft niet gelet te worden op de kleur of kaartsoort: een harten 9 met een klaveren 4 is een paartje van 13.
 • Waarde kaarten: De Koning is ook hier de hoogte kaart met waarde 13. Die mag alleen zonder een andere kaart worden worden weggelegd. De rest van de plaatjeskaarten hebben hun eigen waarde Dame kan alleen gespeeld worden de Aas, de Boer met de 2. Alle overige kaarten hebben de waarde zoals afgebeeld op de kaarten.
  • Aas = 1
  • Boer = 11
  • Dame = 12
  • Koning = 13
 • Alle kaarten Pyramide als van de voorraad- en aflegstapels kunnen gecombineerd worden zolang ze maar los liggen.
 • Bij een turn van de voorraadstapel worden 3 kaarten gedraaid.
 • Voor een Undo kan alleen de laatste zet kan ongedaan worden gemaakt.
 • Per spel kunnen spelers maar 1 keer door de voorraadstapel heen klikken. Als alle kaartem van de voorraadstapel op zijn, verschijnt de optie Be├źndigen. Indien er nog Undo’s over zijn, kunnen die eventueel nog worden gebruikt. Dat geldt ook voor nog Jokers die over zijn. Zoniet is het spel gedaan.
 • Op moment van schrijven is geen HTML versie beschikbaar.
 • Een vrije Pyramidekaart kan tijdelijk naar de voorraadstapel worden gelegd om toegang te krijgen tot de kaart eronder.

Flash of HTML

Pyramid Beach Solitaire Flash versie is te herkennen aan de Flash melding. De Flash plugin is voor die spellen onmisbaar omdat anders het spel niet wordt ingeladen. Voor de HMTL 5 spellen is er minder actie van de speler verwacht om het spel te kunnen spelen. Bij heel veel spellen is het opletten geblazen met de puntentellingen. Vaak zijn die namelijk verschillend.

Gratis spelen

De meeste Flash en Pyramid Beach Solitaire HTML spellen zijn inmiddels gratis te downloaden. Meestal zal er wel tussendoor reclame worden gespeeld. Spelers die gaan voor de grootste gebruiksvriendelijkheid zullen het meest tevreden zijn met Online Pyramid Beach Resort Solitaire zoals hier op deze site aangeboden.

Pyramid Solitair Beach app

De meest bekende App versie is de Microsoft Solitaire Collection die verkrijgbaar in de meest gangbare App winkels zoals GooglePlay en de Microsoftstore en Appstore. Deze Microsoft Solitaire app uitgave bevat meerdere solitaire spellen. De app is niet gratis en moet na aanschaf geïnstalleerd worden. Voor de verschillende apparaten is tegenwoordig een app, met elk een verschillende installatieprocedure voor IOS, WIndows en andere besturingssystemen.

Pyramid Beach Solitaire Quest

Een quest is een spel dat een speler meeneemt op een queeste of zoektocht. Pyramid Solitaire Beach valt onder deze categorie: Ieder level neemt de speler mee naar een nieuw niveau. De zoektocht bestaat eruit om de juiste volgorde te vinden om het speelveld zo snel mogelijk leeg te spelen en dan verder te kunnen gaan op de zoektocht.

Pyramid Beach Solitaire Saga

Een Saga wijst op een groeps spel met missies waarbij medespelers nodig zijn om elkaar bijvoorbeeld levens te geven. De meeste saga spellen hebben communities met spelers die zich groeperen via bijvoorbeeld Facebook groepen of andere Social Media kanalen. Het zijn vaak downloads die allemaal vanaf een gameserver worden aangeboden om te spelen op de Ipad, computer of telefoon. Bij missies die tijdsgebonden zijn is het dus heel belangrijk om een goede snelle internet verbinding te hebben.

Op moment van schrijven is er nog geen Pyramid Beach Solitaire Saga variant op de markt.