Solitaire FRVR

Van alle Patience spellen zou Patience Solitaire FRVR het minst populaire zijn. Patience Solitaire FRVR dankt zijn naar aan de ontwikkelaar, Forever Games. Het bedrijf werd opgericht in 2014 als Startup en ontwikkelt gratis spellen onder de handelsnaam FRVR. Op deze pagina worden de spelregels beschreven, het speelveld en de Patience Solitaire Strategie.

Speelveld Patience Solitaire Forever

Het speelveld van deze Patience is iedere keer anders omdat het een level game is. Met name daarom is het quasi onmogelijk om zelf elk speelveld klaar te zetten. Dit spel kan best alleen online gespeeld worden. Ieder level heeft een andere layout maar de basis is hetzelfde:

 • De aflegstapels zijn voor de verandering verticaal gestapeld in tegenstelling tot zowat alle andere Patience Spellen.
 • Het speelveld in de afbeelding is het speelveld van het eerste level.


Hoe Patience Solitaire FRVR spelen

De speler moet de aflegstapels vullen met een een reeks kaarten oplopend van Aas tot Koning. De reeks mag enkel bestaan uit dezelfde kaartsoort. Zodra alle 4 de stapels volledig zijn, zijn alle kaarten op en is het spel gewonnen. Net zoals bij sommige andere Patiences, kan bij deze variant ook gekozen worden tussen Solitaire FRVR 1 kaart en Solitaire FRVR3 kaarten. Solitaire FRVR 1 Draw of kaart betekent dat er per turn van de voorraadstapel slecht 1 kaart wordt gedeeld. FRVR Solitaire 3 Draw of 3 kaarten betekent dat er per keer 3 kaarten worden gedraaid van de voorraadstapel.

Solitaire FRVR Gratuit

Pour nos lecteurs Francophones, nous soulignons que vous pouvez vraiment jouer Solitiare FRVR ici gratuitement. Les joueurs n’ont rien à payer ni à télécharger pour jouer. Se connecter à Facebook n’est nécessaire que si le joueur souhaite que les scores soient conservés.

Spelregels Solitaire FRVR

 • Aantal kaarten dat gedeeld wordt van de trekstapel kan gekozen worden door de speler zelf:
  • Solitaire FRVR 1 kaart: Er wordt per keer 1 kaart gedraaid van de trekstapel
  • Solitaire FRVR 3 kaart: Er worden per turn 3 kaarten gedraaid. Deze drie worden overlappend gestapeld zodat de waarde van alle drie de kaarten zichtbaar is.
 • Lege vlakken in het speelveld kunnen enkel ingevuld worden door een Koning of een opvolgende reeks kaarten uit het speelveld beginnend met een Koning.
 • Nadat de kaarten van de trekstapel zijn gespeeld, blijft er een leeg vlak achter. Klik op dit lege vlak om de trekstapel weer terug te zetten zodat die opnieuw gedeald kan worden.
 • Jokers doen niet mee.

Solitaire FRVR Strategie

 • Het aantal keer dat een zet kan worden ongedaan gemaakt is onbeperkt. Het aantal keer dat door de voorraadstapel kan worden gegaan is ook onbeperkt. Deze twee factoren zorgen ervoor dat het bijna de speler steeds alles kan ongedaan maken en opnieuw beginnen. Het resultaat zou dan zijn dat elk spel uiteindelijk uit moet kunnen gespeeld.
 • Draai altijd eerst van de trekstapel. Bij aanvang van het spel zijn er geen kaarten opengedraaid. De eerste turn geeft dus een gratis extra optie. Mocht het zijn dat het niks is, dan kan de turn alsnog ongedaan worden gemaakt met de Undo knop.
 • Door te dubbelklikken op de kaarten van de afvalstapel, worden ze automatisch naar een plek op het speelveld op in de aflegstapels gezet. Indien er niets gebeurt na het dubbelklikken, dan kan de betreffende kaart op dat moment niet gespeeld worden.
 • Sommige spelers trekken eerst alle kaarten van de trekstapel om vervolgens als het ware van achter naar voor te spelen. Ze hebben dan de kaarten al gezien en hebben dan een idee welk kaarten nog in het speelveld liggen met de zichtzijde naar beneden.